Reactie Fair Produce op artikel Okétrading:

"Fair Produce heeft zich nooit met de prijs bemoeid"

Fair Produce wil de de onjuistheden rechtzetten in het bericht uit naam van Okétrading dat donderdag jl is gepubliceerd, met als titel : 'Fair Produce certificaat op losse schroeven'.

"In het bericht uit naam van Okétrading staan een aantal feitelijke onjuistheden. Fair Produce wil de belangrijkste punten als volgt rechtzetten:
• Funghi zou het product van haar telers niet aan Fair Produce gecertificeerde handelaren kunnen verkopen omdat Funghi niet gecertificeerd is. Dat is onjuist. Fair Produce is een ketenkeurmerk. Hierdoor wordt geëist dat de ketenschakels teelt en handel die het product fysiek in handen krijgen, gecertificeerd moeten zijn om het product onder het keurmerk te kunnen verkopen. Funghi krijgt het product fysiek niet in huis en verkoopt het product voor rekening en risico van haar telers. Funghi hoeft daarom niet gecertificeerd te zijn.
• Er staat dat Fair Produce telers 10 tot 20 cent per kg meer zouden gaan beuren als de sector Fair Produce gecertificeerd zou zijn. Dat is onjuist. Fair Produce heeft zich nooit met de prijs van het product bemoeid en kan en zal dat ook niet doen. De prijs is een zaak van de keten. Fair Produce stimuleert dat in de sector een gelijk concurrentie speelveld ontstaat door ondernemers die hun mensen volgens de regels betalen een keurmerk te geven."

"Het voert te ver om hier op alle punten in te gaan, maar Fair Produce gaat ten alle tijden en graag met ondernemers in gesprek."

Voor meer informatie:
Peter Baltus, projectleider Fair Produce
Tel: 06 12920019

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven