Toolbox Emissiebeperking is klaar

Het doel van deze gezamenlijke Toolbox Emissiebeperking is om de emissie van gewasbeschermingsmiddelen naar het oppervlaktewater te verminderen.

Tijdens de jaarvergadering van Nefyto heeft Klaas Jilderda de Toolbox Emissiebeperking uitgereikt aan de bestuurders van Unie van Waterschappen, Agrodis, LTO Nederland en Nefyto.

Toolbox Emissiebeperking

Een van de doelstellingen in de 2e Nota Duurzame Gewasbescherming is het terugbrengen van normoverschrijdingen met 50% in 2018 en 90% in 2023. Om deze doelstelling te kunnen halen en een effectief middelenpakket te behouden is actie nodig. Daarom werken Nefyto, Unie van Waterschappen, Agrodis en LTO Nederland samen. Zij hebben CLM Onderzoek en Advies gevraagd een Toolbox Emissiebeperking te ontwikkelen.

Informatiekaarten

De Toolbox is nu klaar en bestaat uit een set van 17 informatiekaarten met praktische maatregelen om emissie van gewasbeschermingsmiddelen naar het oppervlaktewater te verminderen. Met de Toolbox willen de betrokken partijen telers bewust maken van emissieroutes op hun bedrijf en hen handelingsperspectief bieden om emissie te verminderen.

Bedrijfsbezoeken

Distributeurs van gewasbeschermingsmiddelen en toezichthouders van de waterschappen gaan deze kaarten tijdens hun bedrijfsbezoeken aan telers overhandigen. Ze geven aan waar verbeterpunten zijn en kunnen met de toolboxkaarten meteen praktische alternatieven bieden.

Waterkwaliteit

Daarnaast biedt het Toolboxteam aan om presentaties te verzorgen over het belang van een goede waterkwaliteit, zowel voor het waterleven als voor behoud van een effectief middelenpakket.

Per januari zijn de toolboxkaarten voor iedereen beschikbaar. Als u de kaarten vóór die tijd wilt hebben kunt u contact opnemen met Klaas Jilderda van BASF, klaas.jilderda@basf.com.


Bron: Glastuinbouw Waterproof

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven