Utrechtse vindt rups in gegrilde paprika

Een Utrechtse klant van AH vond deze week een flinke rups in een pot gegrilde paprika's. Na melding deed de grootgrutter veel te luchtig over de vondst, vindt ze.

Het scheelde niet veel of Melynda Milman-Lub(37) had een hap uit een dode rups gebeten. Die zat dinsdag in een pot met gegrilde rode paprika's van Albert Heijn, vertelt ze. Het incident gebeurde daags nadat Albert Heijn excuses aan een Haaksbergse familie moest aanbieden vanwege een dode kikker in een pot augurken.

"De pot met paprika's stond al een paar dagen in de koelkast. Ik vind het lekker om dat op mijn brood te eten. Ik pakte er een, en brak 'm doormidden." Melynda Milman-Lub schrok zich een hoedje. "Ik zag een donker ding. Dat bleek een flinke rups te zijn. 'Vies', dacht ik."

De reactie van de grootgrutter was belachelijk, oordeelde de Utrechtse. "Ik ben woest. Eerst twitterde ik foto's naar de Albert Heijn. Daarop kreeg ik geen reactie. Toen heb ik de foto's op de Facebook-pagina van de AH geplaatst. Daarop kreeg ik de reactie: 'Dat ziet er helemaal niet smakelijk uit. Excuses voor het ongemak en brengt u de pot maar terug. Dan krijgt u geld terug''. Dat is veel te luchtig."

Op z'n minst had Milman-Lub verwacht dat de AH de pot zou willen hebben om in fabriek te achterhalen waar het mis was gegaan. "Nu komen ze er te gemakkelijk mee weg. Is er wel onvoldoende kwaliteitscontrole? Waar komen die dieren vandaan?"

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit nam de melding serieus en kwam gisteren de paprikapot ophalen.

"De AH-medewerker van Facebook heeft ongetwijfeld met de beste bedoeling gereageerd, maar we begrijpen ook de klant," reageert een AH-woordvoerster. "We vinden het heel vervelend dat ze zich niet serieus genomen voelt en zullen nogmaals via Facebook reageren." Volgens de woordvoerster was de aansporing om het potje met de rups terug te brengen bedoeld om verder onderzoek te kunnen doen. "Zeker als het een eigen huismerk betreft, kunnen we kijken bij de leveranciers hoe dat heeft kunnen gebeuren."

Milman-Lub zegt van haar leven nooit meer gegrilde paprika's uit een AH-pot te zullen eten. "Ja, het kan gewoon pech zijn. Dat moet je, om zeker te weten, wel onderzoeken als supermarkt."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven