Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
fotoreportage afscheidsreceptie

Sector neemt afscheid van Dirk van der Kaaij

Tholen - Eén mooiste moment kan hij niet kiezen – daarvoor is heel RedStar te dierbaar voor Dirk van der Kaaij. "Het begin, 1 januari 1996, de start van de eigen verkoop, de gunfactor die we hebben gekregen, de relaties die we hebben opgebouwd", somt hij op. "En dat we nu aan meer dan 200 klanten leveren. Alles bij elkaar is het ongelooflijk." Toch is het, na 47 jaar tuinbouw, tijd voor een stapje terug en Dirk van der Kaaij treedt terug uit de directie van RedStar. Gisteren was zijn afscheidsreceptie.



Vijf en zeven waren Cor en Dirk van der Kaaij toen ze van hun ouders niet mee mochten sla snijden, diep in de nacht op hun teeltbedrijf in het Westland. Dat beviel de twee maar niets en toen ze drie uur later nog steeds wakker bleken, mochten ze ook mee het veld op. Het waren de eerste stappen van het opvallende duo in de tuinbouw. 47 jaar later omvat hun bedrijf RedStar (incl. samenwerkingsverbanden) meer dan 100 ha teeltoppervlakte, verspreid over drie landen en kent het bedrijf een jaaromzet van meer dan 85 miljoen euro. Toch zijn het die eerste stappen in de tuinbouw waarbij zowel Dirk als Cor van der Kaaij gisteren stilstonden. Voor het eerst in 47 jaar splitsen de wegen van de broers zich. Dirk van der Kaaij treedt terug uit de directie van RedStar om meer tijd voor zijn familie en zijn gezondheid te hebben. "Een stap terugnemen is ook lef hebben", sprak RedStar-CEO Rob Bal. "Dirk is een voorbeeld voor de sector. Zijn liefde en passie voor de sector hebben ook mij besmet met het RedStar-virus." Dirk zelf bedankte uiteraard de sector en de aanwezigen, maar sprak ook zijn vertrouwen uit in de nieuwe leiding. Vanaf 1 januari treden Johan Nels en Gert van Straalen toe tot de directie.



Op de receptie waren niet alleen medewerkers en familieleden, maar kwamen ook talloze toeleveranciers afscheid nemen van Dirk van der Kaaij. Nou ja, afscheid? Van der Kaaij treedt dan wel terug uit de directie, maar laat de tuinbouw zeker niet achter zich. "Wat gebeurt er overal?" vraagt hij zich af. "De kassenbouwers werken bijna alleen nog internationaal. Wij zelf zijn bezig met local for local teelt in Engeland, maar ook in München en Berlijn gebeurt er genoeg. En denk eens aan Marokko – wat is er daar aan de hand?" Vanuit deze wereldwijde oriëntatie blijft hij als adviseur betrokken bij de onderneming. Komt die voorgenomen aandacht voor de familie er dan wel? "Vraag dat over een jaar nog maar eens", besluit zijn vrouw Astrid.

Bekijk hier de fotoreportage van het afscheid van Dirk van der Kaaij.