herbenoeming vakgroepvoorzitters Van de Ven en Roefs

Joris Baecke benoemd als portefeuille LTO Plantgezondheid

Het Federatiebestuur van LTO Nederland heeft akkerbouwer Joris Baecke uit Nieuw-Namen benoemd als portefeuillehouder LTO Plantgezondheid.

Hij is al lid van de vakgroep Akkerbouw van de ZLTO en begint met ingang van komend jaar met zijn werkzaamheden. Onder de nieuwe portefeuille LTO Plantgezondheid ressorteren de dossiers gewasbescherming, fytosanitair en biotechnologie (inclusief kwekers- en patentrecht).

Baecke (35) was van 2004 tot 2013 lid van het dagelijks bestuur van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) in Utrecht. In de periode 2077-2009 was hij vicevoorzitter van deze organisatie. Bij het NAJK was hij verantwoordelijk voor de portefeuilles akkerbouw, tuinbouw en internationale zaken. De afgelopen vier jaar is hij tevens voorzitter geweest van de Europese Raad van jonge boerenorganisaties (CEJA). Op zijn akkerbouwbedrijf teelt hij onder meer consumptieaardappelen, suikerbieten, uien, bonen, tarwe en gerst.

Het Federatiebestuur heeft tevens besloten tot een herbenoeming van de vakgroepvoorzitters Jeannette van de Ven (vakgroep LTO Melkgeitenhouderij) en Jan Roefs (vakgroep LTO Vollegrondsgroenteeelt). Beiden beginnen aan hun tweede termijn van vier jaar.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven