Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kassen Duivenvoordecorridor in 2014 tegen de vlakte

Begin 2014 vindt er een nieuwe stap plaats in de gebiedsontwikkeling in de Duivenvoordecorridor. Dan wordt er gestart met de sloop van 10 hectare kas van handelskwekerij De Groot.

De glastuinbouw verdwijnt uit Leidschendam-Voorburg en Voorschoten om plaats te maken voor open weiland, karakteristieke buitenplaatsen, lommerrijke lanen, publieke tuinen en nieuwe wandelpaden. De sanering wordt mede mogelijk gemaakt door de projectsubsidie van 5 miljoen euro die de Provincie Zuid-Holland aan Leidschendam-Voorburg verleende eind vorig jaar na het behalen van de eerste plaats in de competitie Subsidieregeling Sanering Verspreide Glastuinbouw.


Officiƫle sleuteloverhandiging handelskwekerij de Groot - foto Pieter de Groot


Op vrijdag 6 december was de feestelijke afsluiting van handelskwekerij de Groot in Leidschendam. Wethouder Heleen Mijdam (ruimtelijke ontwikkeling) en wethouder Marcel Houtzager (Groen) namen een symbolische sleutel en een boek over de (familie)geschiedenis van de handelskwekerij in ontvangst. Ook wethouder Bart de Beer (gemeente Voorschoten) was hierbij aanwezig. Met de officiƫle overhandiging van de sleutel en het aanbieden van het boek werd dit deel over de (familie)geschiedenis van de handelskwekerij feestelijk afgesloten.

Bron: Leidschendam Voorburg

Publicatiedatum: