Kassen Duivenvoordecorridor in 2014 tegen de vlakte

Begin 2014 vindt er een nieuwe stap plaats in de gebiedsontwikkeling in de Duivenvoordecorridor. Dan wordt er gestart met de sloop van 10 hectare kas van handelskwekerij De Groot.

De glastuinbouw verdwijnt uit Leidschendam-Voorburg en Voorschoten om plaats te maken voor open weiland, karakteristieke buitenplaatsen, lommerrijke lanen, publieke tuinen en nieuwe wandelpaden. De sanering wordt mede mogelijk gemaakt door de projectsubsidie van 5 miljoen euro die de Provincie Zuid-Holland aan Leidschendam-Voorburg verleende eind vorig jaar na het behalen van de eerste plaats in de competitie Subsidieregeling Sanering Verspreide Glastuinbouw.


Officiƫle sleuteloverhandiging handelskwekerij de Groot - foto Pieter de Groot


Op vrijdag 6 december was de feestelijke afsluiting van handelskwekerij de Groot in Leidschendam. Wethouder Heleen Mijdam (ruimtelijke ontwikkeling) en wethouder Marcel Houtzager (Groen) namen een symbolische sleutel en een boek over de (familie)geschiedenis van de handelskwekerij in ontvangst. Ook wethouder Bart de Beer (gemeente Voorschoten) was hierbij aanwezig. Met de officiƫle overhandiging van de sleutel en het aanbieden van het boek werd dit deel over de (familie)geschiedenis van de handelskwekerij feestelijk afgesloten.

Bron: Leidschendam Voorburg


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven