Teler beziet CRM vooral praktisch

Ondernemers in de agrarische sector kijken vooral naar het praktische nut van van CRM-software. Meer zweverige voordelen - zoals pro activiteit en betere samenwerking - worden niet echt als voordeel aangemerkt.

Dit blijkt uit een onderzoek dat CRM Partners, zelf leverancier van deze software, heeft gedaan. Om een beeld te krijgen van de behoefte van boeren om hun bedrijfsinformatie te delen met leveranciers in de zogeheten agriketen werden 300 agrarische ondernemers in Nederland ondervraagd.

Twee derde blij met maatwerk

Uit het onderzoek blijkt dat 68 procent van de boeren het krijgen van maatwerk vooral als voordeel ziet van het delen van bedrijfsgegevens, waaronder het aantal hectare, stuks vee of in gebruik zijnd materieel.

Ook nadelen worden opgesomd
Wat betreft de nadelen is er onder agrariƫrs duidelijk een vrees voor verkeerd gebruik van de informatie zichtbaar. Boeren zijn voornamelijk bang hun privacy te verliezen (23 procent). Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk de vrees dat derden met de informatie aan de haal gaan en het kwijtraken van de controle in de relatie met de leverancier.


Bron: AutomatiseringGids

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven