Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"één van de grootste uitdagingen is voor de tuinbouw"

Spanje: Overheid stimuleert telers oude kassen te renoveren

Algemeen secretaris van Landbouw en Voeding in Andalusië, Jerónimo Perez Parra, verklaarde onlangs dat een derde van de kassen in de regio verouderd zijn en dat dit één van de grootste uitdagingen is voor de tuinbouw. Volgens hem zijn de kassen dringend aan vernieuwing toe, niet alleen om de productie op peil te houden, maar ook om het milieu te sparen. 

De oude kassen bevatten niet alleen veel schadelijk materiaal, maar maken ook geen effectief gebruik van energie en grondstoffen. 

Efficiënt gebruik van water
De secretaris noemde daarnaast het gebruik van biomassa en zonne-energiebronnen, de verbetering en de concentratie van de afzet en het genereren van toegevoegde waarde door gebruik in de verwerkende industrie als voorbeelden van noodzakelijke deelprojecten. Hij benadrukte daarbij het efficiënte gebruik van water en energie.

"Het beeld bestaat dat glastuinbouw een slechte impact heeft op het milieu, maar in feite is deze veel milieuvriendelijker dan de reguliere landbouw omdat er zuiniger wordt omgesprongen met energieverbruik. Dit moeten we dan ook blijven stimuleren."


Bron: Hortoinfo.es

Publicatiedatum: