maar ruim 90% haal aanbevolen hoeveelheid niet

Australiërs eten meeste groenten

Australië is door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) op nummer één geplaatst wat betreft de dagelijkse consumptie van groenten door volwassenen. Toch haalt meer dan 90 procent van de volwassenen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid nog niet.

Het 'Health at a Glance'-onderzoek uit 2013, dat werd gevoerd in 28 landen, bevond dat 99 procent van de ondervraagde Australische mannen en vrouwen op dagelijkse basis groenten aten. Dat percentage is aanzienlijk hoger dan het gemiddelde van de ondervraagde landen, van 64 procent voor mannen en 73 procent voor vrouwen.

"Hoewel het super is dat we de wereld leiden op het gebied van dagelijkse groenteconsumptie, geven cijfers van het Australische Bureau van Statistiek toch aan dat slechts 5,5 procent van de Australische volwassenen voldoet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vijf porties groenten. Het blijft dus belangrijk om te proberen onze consumptie te verhogen om zo een betere gezondheid te stimuleren", zei woordvoerder Cameron Brown van Ausveg.

Korea, Nieuw-Zeeland, Ierland en Zwitserland sluiten de top vijf van landen met de hoogste groenteconsumptie af. In tegenstelling tot Australië bestempelde een aantal landen in het OESO-rapport aardappelen echter niet als groente. Duitsland behaalde de laatste plaats in het OESO-onderzoek; slechts 30 procent van de mensen consumeert daar dagelijks groenten (exclusief aardappelen).

"Het is ook interessant op te merken dat in bijna alle landen die meededen aan het onderzoek, de groenteconsumptie bij vrouwen hoger was dan bij mannen. Vooral Australische mannen zouden er dus voor moeten zorgen dat ze genoeg groenten eten", aldus de heer Brown.

Voor meer informatie:
Hugh Gurney
Ausveg
Telefoon: +61 (03) 9882 0277
E-mail: hugh.gurney@ausveg.com.au
www.ausveg.com.au

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven