Laatste weken voor de Dringend Vereiste Toelating van Score 250EC in de bedekte teelt van paksoi?

Dringend Vereiste Toelatingen (DVT) lopen af. Dit is ook altijd de bedoeling geweest dat deze Toelatingen tijdelijk werden afgegeven om hiermee knelpunten op te kunnen lossen. De glastuinbouwsector heeft er nog slechts één, namelijk Score 250 EC in paksoi onder glas.

Alle anderen zijn beëindigd. Veelal zonder problemen, want de echte toelating was inmiddels een feit. Dit is een van de beste scenario's. Ook voor de Score 250 EC bestaat nog een kleine kans dat dit gaat lukken.

Score 250 EC zeer gewenst

Bladvlekkenziekte in paksoi onder glas is geen gemakkelijke ziekte in de najaars en winterfase. Gelukkig is het middelenpakket in de gewasgroep inmiddels sterk verbeterd, omdat Rovral en Signum weer beschikbaar zijn. Echter voor bladvlekkenziekten is Score 250 EC zeer effectief. De einddatum van de DVT staat op 31-12-2013. Als er voor die datum geen positief besluit is gevallen omtrent de reguliere toelating van Score voor de Chinese koolgroep onder glas (die meeloopt in de herregistratie van dit middel), zullen paksoitelers onder glas aan het eind van dit jaar de inzet van Score 250 EC moeten staken.

Gaat het lukken de laatste DVT Score 250EC voor paksoitelers op tijd als reguliere toelating te hebben of raken zij dit effectieve bladvlekkenmiddel na 1-1-2014 weer kwijt? De Coördinator Effectief Maatregelenpakket (CEMP) kan op dit moment aan de desbetreffende telers nog geen positief antwoord geven.


Bron: LTO Groeiservice

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven