Waitrose verkoopt zoetere 'kindvriendelijke' spruiten voor de kerstdagen

Waitrose heeft samen met zijn telers een spruit ontwikkeld met een mildere smaak speciaal voor kinderen, die vaak niet zo dol zijn op de bittere groente. Uit een onderzoek bleek dat de afkeer voor spruiten voortkomt uit het overlevingsinstinct. Schadelijke gifstoffen hebben vaak een bittere smaak. Maar spruitjes zijn hartstikke gezond en bevatten per 100 gram tweemaal zoveel vitamine C als een sinaasappel.

Waitrose verwacht dat de spruiten populair zullen zijn onder consumenten en in het bijzonder onder kinderen. "De spruit is een heerlijke groente, die door kinderen en kieskeurige eters vaak over het hoofd wordt gezien," zegt Amy Lance, hoofd spruitproever. "We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om een spruit te ontwikkelen die zelfs de meest fervente spruitenhaters zal overtuigen. We hopen dat de spruit ook bij kinderen populair zal zijn en dat we hen aanmoedigen groenten te eten."

De nieuwe spruiten verschijnt deze week in de schappen voor een beperkte periode tot kerst en kosten £2,50 (€3,00) per 330 gram. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven