VB Projects in Ondernemerszaken RTLZ

In dit filmpje wordt toegelicht hoe VB Projects een aardwarmte project uitvoert. Met een fors aantal gerealiseerde aardwarmte projecten is VB Projects inmiddels een bekende naam geworden in de aardwarmte sector. VB Projects verbindt bedrijven die grote hoeveelheden energie nodig hebben voor hun bedrijfsvoering met elkaar door gezamenlijk een aardwarmte project te starten.
Aardwarmte
Aardwarmte is warmte die uit de aardbodem wordt gehaald om kassen en andere gebouwen op een duurzame manier te verwarmen. Deze warmte komt beschikbaar door het oppompen van water uit de kern van de aarde. Omdat de temperatuur van de aardkern zeer hoog is (2.000 tot 10.000 graden Celsius), is het opgepompte water warm. De vrijkomende warmte wordt in een scheidingswisselaar omgezet in energie. In het filmpje is te zien hoe zo'n scheidingswisselaar wordt geplaatst. Vervolgens wordt via de warmtewisselaar de warmte via een (kilometers lang) leidingnetwerk overgebracht naar het circuit van de kwekers.

Aardwarmte is duurzaam
Duurzame energie is schone energie die nooit opraakt. Bij het opwekken van aardwarmte treden er weinig tot geen schadelijke effecten voor het milieu op. Daarnaast is de energievoorraad in de aardkorst vrijwel onuitputtelijk. Aardwarmte is duurzame energie en kan onbeperkt en voortdurend gewonnen worden in tegenstelling tot zonne- of windenergie.
 
Bron: VB Group

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven