Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paprikakwekerij VD Holland neemt kas Stargrowers over

Tholen- De verkoop van de kas van Stargrowers is rondgekomen. Dinsdag 3 december is er door de notaris getekend en dat betekent dat volgend seizoen de paprika's van VD Holland in de kas in Hoek van Holland staan. Stargrowers ging 23 oktober failliet wegens de slechte prijzen in de tomatensector. VD Holland is een relatief jong bedrijf dat momenteel teelt op een kleine tien hectare in Wervershoof. Het bedrijf wordt gerund door de broers van Dijk. Zij zijn om een reactie gevraagd op de aankoop, maar wilden niet reageren. VD Holland is lid van PapriCo en de afzet verloopt via DOOR.

Verkoopprijs is taxatiewaarde
Al voor het faillissement was de koopovereenkomst gesloten. Had het faillissement voorkomen kunnen worden door de verkoop eerder plaats te laten vinden? "Misschien", vindt curator Robert van Moorsel. "Maar de bank schiet het meest tekort en zij hebben heel duidelijk aangegeven de opbrengst onder deze omstandigheden toereikend te achten. Bij een afname zonder een faillissement zou de bank er evenveel bij ingeschoten zijn."

De verkoopprijs sluit volgens Van Moorsel aan bij de getaxeerde waarde. Voor de kas, die vijf jaar oud en modern ingericht is, waren meer belangstellenden. "Die hebben gevraagd naar de koopprijs, die al herleidbaar was uit het kadaster en nadien zijn er door die geïnteresseerden verder geen vervolgstappen gezet. Uiteindelijk bleek dat de huidige koper het meest solide bod deed."