wedstrijd in teken van agribusiness

AZ in zee met Greenport NHN: gezonde voeding naar spelers

AZ heeft vorig weekend een samenwerkingsovereenkomst voor 2014 gesloten met Greenport Noord-Holland Noord. "AZ past goed bij onze strategie voor de komende jaren."

Greenport NHN zet de komende jaren sterk in op versterking van de agribusiness in de regio Noord-Holland Noord. Die regio is een van de meest veelzijdige agribusinessgebieden in Nederland met een productiewaarde van 3 tot 3,5 miljard euro.

Door de samenwerking met AZ hoopt Greenport NHN de agribusiness in Noord-Holland Noord nog beter te positioneren in de regio, op landelijk en internationaal niveau. "AZ past goed bij onze strategie voor de komende jaren met als voornaamste thema's kennis en innovatie en verbinding met andere sectoren" aldus Rien van Tilburg, voorzitter van de stichting Greenport NHN. "AZ kan ook een goede rol spelen bij ons voornaamste thema, voeding en gezondheid. De spelers kunnen in het kader van gezonde voeding een belangrijke ambassadeur zijn voor de jeugd. Wellicht kan AZ als organisatie ook een rol spelen bij onze nationale en internationale contacten en ontvangsten. Wij hebben voor 2014 al een aantal concrete afspraken en ik weet zeker dat onze samenwerking na 2014 zal worden gecontinueerd."


Gerbrands (directeur Algemene Zaken AZ), Van Tilburg (voorzitter Greenport NHN) en Dekker (programmadirecteur Greenport NHN)

Gezonde voeding
Voor AZ liggen binnen de samenwerking met Greenport NHN kansen op het gebied van de combinatie voeding, gezondheid en topsport. "Gezonde voeding is uiteraard altijd al een thema bij AZ", aldus Toon Gerbrands, directeur Algemene Zaken van AZ. "Onder meer met de Rabo AZ Voetbaltoer zetten wij al aan tot een gezonde en actieve levensstijl, met als doel kinderen uit de regio in beweging te krijgen. Door de samenwerking met Greenport NHN kan dit thema verder worden uitgewerkt. Door deze samenwerking kan de positionering van Greenport NHN verbeteren maar kan ook AZ zich wederom dieper in de regio wortelen. In 2014 zullen in het AFAS Stadion diverse bijeenkomsten plaatsvinden en de resultaten die daaruit voortkomen zullen de continuïteit van de samenwerking bepalen. Ik heb er alle vertrouwen in dat AZ en Greenport NHN elkaar gaan aanvullen en verbeteren."

Afspraken
Daarnaast gaan AZ en Greenport NHN de levering van meer biologische en duurzame producten uit het Noord-Hollandse achterland aan het AFAS Stadion onderzoeken. Verder zal de Greenport NHN-conferentie 2014 plaatsvinden in het AFAS Stadion en zal er een thuiswedstrijd van AZ volledig in het teken staan van agribusiness, waarbij vertegenwoordigers vanuit glastuinbouw, bollenteelt, akkerbouw en zaadveredeling aanwezig zullen zijn. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven