Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bedrijfsregeling Brandregres wijziging

Het Verbond van Verzekeraars heeft besloten om per 1 januari 2014 de huidige Bedrijfsregeling Brandregres aan te passen. Deze wijziging kan voor u consequenties hebben.

Een brandverzekeraar heeft wettelijk de mogelijkheid om de uitkering die hij aan een schade lijdende partij heeft gedaan te verhalen op de veroorzaker van de schade. Een brandverzekeraar kan dit doen wanneer die veroorzaker aansprakelijk is voor de schade die is ontstaan. Tot 1 januari 2014 kan een groot aantal brandverzekeraars deze schade op de aansprakelijke partij verhalen tot maximaal vijfhonderdduizend euro.

Wijziging
Vanaf 1 januari 2014 kunnen alle brandverzekeraars deze schade zonder enige beperking verhalen op de aansprakelijke partij. Het blijft brandverzekeraars niet toegestaan om de uitkering te verhalen op particulieren en op niet-particuliere huurders of pachters, lessees, bruikleners en bewaarnemers. Dit kan voor uw aansprakelijkheidsverzekering grote gevolgen hebben en wij adviseren u dan ook om dit te bespreken met uw verzekeringsadviseur.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met AON (of http://www.aon.com/netherlands/publicaties/2013/wijziging-bedrijfsregeling-brandregres-2014.jsp) of een andere verzekeraar/juridisch adviseur.

Bron: Avag
Publicatiedatum: