Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Genetwister gaat samenwerken met Sakata en Known-You Seed

Genetwister gaat samenwerken met het Taiwanese veredelingsbedrijf Known-You Seed en de Japanse veredelaar Sakata Seed Corporation. Het Japanse bedrijf neemt ook een financieel belang in het Wageningse Genetwister



Known-You Seed wil in de toekomst in de veredeling meer gebruik gaan maken van de merkertechnologie. Samenwerken met Genetwister opent daarvoor nieuwe mogelijkheden. Known-You Seed richt zich op de productie van groentezaden voor gewassen die in de subtropen en de tropen worden geteeld.

Sakata Seed verwerft een belang in Genetwister Technologies. Het beursgenoteerde Japanse bedrijf is een toonaangevend veredelingsbedrijf dat zaaizaden levert voor de teelt van groenten en sierteeltgewassen. Sakata wil ook meer gebruik maken van merkertechnologie, genoomsequentie en gen-analyses in de diverse veredelingsprogramma's.

Genetwister Technologies is een biotechnologiebedrijf dat is gespecialiseerd in genomic breeding, green biotechnology en bioinformatica voor land- en tuinbouwgewassen. Het bedrijf ontwikkelt daarvoor technologieën en nieuwe gereedschappen. Genetwister is een expert in het identificeren en isoleren van genen betrokken bij verschillende fysiologische- en ontwikkelingsprocessen voor gebruik als merkers in veredeling, diagnostiek en genetische modificatie.


Publicatiedatum: