John van de Ven

Energieadvies bij Aelmans Adviesgroep

Aelmans Adviesgroep heeft zich deze zomer versterkt met energiespecialist John van de Ven (47). Energiespecialisme is een welkome aanvulling bij de Aelmans Adviesgroep. John woont in Schijndel (Noord-Brabant) wat mooi centraal ligt in het werkgebied van de Aelmans en hij heeft in zijn carrière ruime werkervaring en een groot netwerk opgebouwd.
John van de Ven, energieadviseur van Aelmans Adviesgroep op de Tuinbouw Relatiedagen Venray. De meegebrachte zonnepanelen kunnen met water gekoeld worden zodat een optimaal rendement ontstaat. Het warme water kan weer opgeslagen worden in aquifers.


We laten John hier verder aan het woord: "Ik zie er naar uit om mijn uitgebreide expertise op het gebied van energie, opgedaan bij mijn vorige werkgever DLV glas & energie, in te zetten voor alle klanten van Aelmans. Energiemanagement is een 'hot item' voor de glastuinbouw, maar de kennis is tevens zeer goed bruikbaar in de overige agrarische sectoren. Energie wordt immers een steeds belangrijker item, omdat bedrijven groter worden en energiekosten stijgen. Dat geldt ook voor akker- en tuinbouw, rundvee-, varkens-, en pluimveehouderij. Energieadvisering kent een breed aandachtsgebied.

Energiefacturen en kostenbesparing
Energieadvies start bij het in kaart brengen van het energieverbruik en de aansluitcapaciteit. Deze informatie is terug te vinden op de factuur van het energiebedrijf. Bij grootzakelijke aansluitingen geeft de factuur van de netbeheerder nog aanvullende informatie over de capaciteit van de aansluiting. Bij klein zakelijke aansluitingen is deze informatie opgenomen in de jaarfactuur van de leverancier. Daarom starten we ons advies met het opvragen en beoordelen van de facturen zodat meer inzicht wordt verkregen in de bedrijfsspecifieke situatie. Bij complexe situaties wordt de situatie ter plaatse ook beoordeeld. Op basis van de verkregen informatie wordt beoordeeld welke kostenbesparing mogelijk is door een andere contractvorm of leverancier te kiezen of door een kleinere aansluiting of contractcapaciteit te realiseren. Ondernemers ervaren energiefacturen als moeilijk leesbaar waardoor fouten op de factuur snel over het hoofd worden gezien. Ervaring leert dat veel facturen fouten bevatten. In de praktijk blijkt dat op eenvoudige wijze 10% op energiekosten is te besparen.

Haalbaarheidsonderzoeken
De energieverbruikcijfers die beschikbaar komen uit de energiefacturen geven tevens informatie over welke investeringen rendabel zijn vanwege energiebesparing of toepassing van duurzame energie. Indien nodig maken we een berekening om de haalbaarheid te toetsen. Hierbij komen ook zaken aan bod zoals subsidiemogelijkheden en fiscale voordelen die de terugverdientijd aanzienlijk kunnen verkorten. Een aantal actuele investeringen zijn energiebesparende verlichting (o.a. LED), energiezuinige klimaatregeling, wkk, houtstook, zonnepanelen, warmteterugwinning , warmtepomptoepassingen, windenergie, biogas en aardwarmte. Wanneer u uw bedrijf gaat uitbreiden zijn investeringen in energiebesparende of duurzame energie installaties eerder rendabel omdat conventionele investeringen achterwege kunnen blijven.

Energiesubsidies
Er zijn een aantal energiesubsidies voor energiebesparende en/of duurzame energietechnieken beschikbaar. Daarnaast zijn er een aantal fiscale voordelen te verkrijgen. Een aantal investeringen zijn alleen rendabel als subsidies kunnen worden benut. De regelingen zijn complex en er wordt veel informatie gevraagd bij het indienen van een aanvraag. Wij zetten de subsidiemogelijkheden op een rij en vragen de energiesubsidies voor u aan.

Begeleiding bij aankoop en technische inpassing
Als het besluit is genomen om te gaan investeren in een energie installatie helpen wij bij het maken van een programma van eisen (bestek) voor het verkrijgen van vergelijkbare offertes. Tevens vragen we offertes op bij een aantal leveranciers welke concurrerend zijn in de markt. We helpen u bij het maken van een keuze uit de aangeboden offertes. In een later stadium helpen we bij het inpassen van de installatie op uw bedrijf. Van belang is dat de installatie juist is gedimensioneerd en ook optimaal in het bestaande systeem wordt ingepast. Dat levert een hoger rendement op dan wanneer dat niet het geval is. Tevens is het hierbij van belang dat de capaciteit van de netaansluiting juist wordt gekozen.

Hiermee hoop ik dat u een volledig beeld heeft van de adviesmogelijkheden die er zijn op het gebied van energie bij Aelmans Adviesgroep. Bij ons advies wordt ook steeds rekening gehouden met uw specifieke wensen. Verder is het van belang om te melden dat wij volledig onafhankelijk zijn en geen afspraken hebben met een vaste energieleverancier zoals sommige andere adviesbureaus.

Voor meer informatie:
Aelmans adviesgroep
John van de Ven
M: 06-53706841
jvandeven@aelmans.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven