Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Qatar: Kas op de campus om obesitas en diabetes te bestrijden

Basisschoolleerlingen in Qatar gaan groenten telen op hun campus als onderdeel van een nieuw initiatief om kinderen over de voordelen van gezonde voeding te leren. Het initiatief werd op zondag gelanceerd op de Al Bayan Independent Preparatory School voor Meisjes.

Het project is onderdeel van de Sahtak Awalan (Your Health First) campagne gelanceerd door Weill Cornell Medical College in Qatar (WCMC-Q) en de Hoge Raad van Gezondheid (SCH) om mensen te stimuleren na te denken over een gezonde levensstijl. De minister van Volksgezondheid, Abdullah bin Khalid Al Qahtani, zei dat ongezonde eetgewoonten leiden tot chronische ziekten zoals obesitas en diabetes, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker.

Uit een onderzoek van vorig jaar bleek dat 41 procent van de burgers last heeft van overgewicht en 91,1 procent negeerde de dagelijkse inname van vijf stuks groenten en fruit, aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie.

De kinderen mogen de producten mee naar huis nemen om op te eten. Aan het einde van het seizoen wordt er een wedstrijd gehouden over welke kas de beste oogst heeft. De regeling zal in de komende jaren worden uitgebreid naar meer scholen.

Bron: The Peninsula

Publicatiedatum: