Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: 'Polytunnel’ kan aanvoercrisis oplossen

Een polytunnel is een tunnel gemaakt van polyethyleen, meestal semi-rond, vierkant of langwerpig van vorm, waarin planten sneller verwarmd worden. Als de nieuwe landbouwtechnologie op grote schaal wordt ingezet in India, zou dit een oplossing kunnen zijn voor de huidige supplycrisis.

Volgens Pradipta Kumar Sahoo, manager bij het Indiase bedrijf Mother Dairy: "Nieuwe tuinbouwtechnologie als polytunnels kunnen de productie opvoeren en daarmee de gebrekkige aanvoer verbeteren." Sahoo deed de uitspraak tijdens 'All India Farmers Meet', een forum in Karnal in Haryana.

"Seizoensgebonden groenten zoals tomaten en paprika doet het duidelijk beter wanneer gebruik wordt gemaakt van deze methoden," vertelde hij. Tijdens de bijeenkomst in Haryana werden de telers geïnformeerd over de veranderende vraag van de markt en het belang van normen voor voedselveiligheid. Het eendaagse evenement had een opkomst van meer dan 200 telers uit 13 staten.

Publicatiedatum: