Brigiet van den Boogaard over de veranderende rol van AQS

"Focus verleggen naar overbrengen vakkennis"

De Q van AQS staat voor Quality en met reden. Als onafhankelijke inspectieinstelling is kwaliteit leveren bij het beoordelen van de toestand van verse groenten en fruit, het nemen van monsters en het uitvoeren van systeeminspecties een eerste vereiste.

Maar de klant wil meer. Opleidingscoördinator Brigiet van den Boogaard is bereid om dit toe te lichten: "Onze rol is aan het veranderen. Naast toetsing op EU- en UNECE-normen controleren we steeds vaker op klantspecifieke kwaliteitseisen. Daarbij kan een bedrijf op meerdere vlakken worden bediend met de inzet van één inspectie instelling; heel praktisch. Naast het verzorgen van de branche erkende opleiding tot keurmeester en kwaliteitsmedewerker G&F, zoekt AQS naar andere manieren om de vakkennis over te brengen en kennis te delen."

"Zo organiseren we 8 april 2014 voor de tweede keer de AQS Kennisdag Groenten & Fruit. Het succes van de eerste editie is zeker te danken aan de inzet van ervaren productspecialisten. De AQS Kennisdag is een intensieve bijeenkomst waar we het maximale vragen van onze deelnemers. We gaan de diepte in met kwaliteitsafwijkingen die bij de verhandeling van groenten en fruit voorkomen en de normen en interpretaties die daarbij worden toegepast. Ons vak is vooral praktisch en op deze dag is het niet anders; korte bondige theorie gecombineerd met producttafels, begeleiding door onze productspecialisten die hun expertise direct van de bron hebben."

"Voor wie deze datum niet schikt, organiseren we in company trainingen. We merken de afgelopen jaren een duidelijke toename in vraag hiernaar en ook daarin faciliteren we bedrijven. Onze rol verandert dus, zo concludeert Van den Boogaard, en dat is goed want zo kunnen we onze kennis ten dienste blijven stellen van de Nederlandse agrosector."Agro Quality Support (AQS BV) opereert vanuit Nederland, Polen en Frankrijk en is vanaf het ontstaan in 1997 uitgegroeid tot de onafhankelijke inspectie instelling in de agro- en foodsector.
AQS verleent een uitgebreid pakket diensten aan teelt-, handels- en grootwinkelbedrijven. Dit varieert van:

• kwaliteitsbeoordelingen van verse groenten en fruit,
• monstername voor laboratoriumanalyses (residuen gewasbeschermings-middelen en microbiologie)
• systeembeoordelingen in het kader van kwaliteits- en hygiënezorg (BRC, GLOBALG.A.P. (aanvullende modules AH protocol en GRASP), Tesco-NURTURE, LEAF en hygiënecodes
• het verzorgen van in company trainingen over interpretatie en toepassing van publieke en private kwaliteitsnormen
• tot het verzorgen van de opleiding tot keurmeester en kwaliteitsmedewerker G&F

Aanmelden voor de kennisdag kan via www.aqs.nl.

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven