Waterbergend kasdek genomineerd voor innovatieprijs

Waterbergend kasdek is één van de vijf genomineerde projecten voor de innovatieprijs van Rioned in 2014. De prijs is bestemd voor de meest innovatieve ontwikkeling op het gebied van stedelijk waterbeheer. Demokwekerij Westland is – naast Royal HaskoningDHV, Hoogheemraadschap van Delfland en TNO – één van de partners in dit project.Het Westland, het grootste aaneengesloten glastuinbouwgebied van Europa, kampt al jaren met een te groot wateroverlastrisico. De genoemde partijen voeren daarom in opdracht van de gemeente Westland en het Hoogheemraadschap van Delfland een verkennende studie uit naar het bergen van water op de kassen. Bestaande goten op de kassen worden door beperkte afsluiting gebruikt om tijdelijk water te bergen. Het regenwater wordt vervolgens geleidelijk afgevoerd naar het oppervlaktewater, zodat de kans op wateroverlast wordt verkleind.

De conclusies uit het eerste onderzoek worden momenteel getoetst in een praktijkproef bij Demokwekerij Westland. Deze proef is bijna afgerond en het consortium is in overleg met een geïnteresseerde kweker in het Westen van Nederland, die de technische opstelling graag in de glastuinbouwpraktijk – op zijn bestaande kas – wilt installeren. Het opvangen van extra gietwater is daarvoor een belangrijk argument. Begin 2014 hopen de betrokken partijen met dit project te starten.

Winnaar innovatieprijs volgt op congres 6 februari 2014

De aanwezigen op het jaarlijkse evenement voor de rioleringsprofessional van Rioned mogen de winnaar bepalen. Deze congresdag vindt plaats op donderdag 6 februari 2014 in het Beatrix Theater in Utrecht. Stichting Rioned is het kenniscentrum voor riolering en stedelijk waterbeheer in Nederland. In de stichting Rioned werken overheden, bedrijfsleven en onderwijs samen.


Bron: Demokwekerij Westland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven