Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserland: minder groenten in opslag

In Zwitserland verliep de teelt van groenten voor opslag moeilijk in 2013. De gevolgen hiervan zijn lage oogstopbrengsten en kleine groenten. Het natkoude weer leidde in het voorjaar tot een groeivertraging van twee tot drie weken, die niet meer kon worden ingehaald. Ook de zomerhitte maakte het de groenten moeilijk. Deze moeilijke weersomstandigheden zorgden voor oogstverliezen en klein uitgevallen groenten.
 
De hoeveelheid groente in opslag ligt dit jaar dan ook duidelijk onder het gemiddelde van de afgelopen jaren. Per 15 november lag er 39.790 ton wortelen in opslag. Dat is de kleinste hoeveelheid sinds 2003/2004 en 3.730 ton minder dan het gemiddelde van de afgelopen drie jaar. De hoeveelheid knolselderie in opslag is met 6.206 ton ook bijzonder laag. Dat is namelijk een 20% kleinere hoeveelheid dan het gemiddelde in de afgelopen drie jaar. De opgeslagen hoeveelheid rodekool bedraagt 2.096 ton (-21% t.o.v. de afgelopen drie jaar) en de opgeslagen hoeveelheid uien bedraagt 19.745 ton. Dat is weliswaar 9% minder dan vorig jaar, maar duidelijk meer dan in de jaren 2008 tot 2010.
Publicatiedatum: