familie van de Intense tomaat

Tesoro tomaat een succes

Er zijn al meer dan drie miljoen verpakkingen van Tesoro-tomaten verkocht. De Tesoro werd gelanceerd in oktober 2011. Net als de Intense-tomaat is de Tesoro een vormvaste tomaat die weinig vocht verliest bij het snijden. Tesoro heeft bijgedragen aan de creatie van een nieuw marktsegment in de categorie tomaat: de kooktomaat. Er zijn meer dan 2500 winkels in de Verenigde Staten en Canada die de tomaat verkopen en er komen er wekelijks meer bij.

De bekroonde tomaat, een natuurlijke hybride, heeft een stevige en vlezige kern, zonder waterig sap. De Tesoro is door Scientific Certification Systems uitgeroepen tot de "beste tomaat om te gebruiken in een recept".

Tesoro, een tomatensoort van Intense, ontwikkeld door Nunhems in Europa, kwam ter wereld om aan de behoefte van een stevige tomaat te voldoen, die stevig te snijden is zonder vocht te lekken. Het is een unieke soort die het grootste deel van z'n water behoudt. De Tesoro won ook Fruit Logistica's Innovatieprijs en de PMA Prijs van Koperskeuzeprijs in 2008.

Tesoro's worden verpakt in hersluitbare zakken van 625 gram en zijn beschikbaar in heel de Verenigde Staten en Canada. Ze worden geteeld in kassen in Mexico. 

Aanvullende informatie over Tesoro kunt u vinden op http://www.tesorotomatoes.com/p/tesoro-story.html.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven