Geslaagd 1e cross-over event Techno Centrum Glastuinbouw

Op 25 november jl. waren de Holland Instrumentation leden op bezoek bij Demokwekerij Westland. Dit in het kader van zogenaamde HI Tea bijeenkomsten (van Holland Instrumentation), die staan voor laagdrempelig netwerken en versterken van de high-tech instrumentatie industrie in Zuid-Holland.

De aanwezige leden kregen tekst en uitleg over het Techno Centrum Glastuinbouw en een rondleiding door Demokwekerij Westland. Bedrijven uit onder andere de medische wereld, ruimtevaart, offshore en productieautomatisering waren aanwezig en vonden het 1e cross-over event verrassend interessant, leerzaam en geslaagd. Demokwekerij Westland en Techno Centrum Glastuinbouw sluiten zich hierbij aan.

Tijdens de afsluitende borrel werd door de aanwezigen druk gediscussieerd over de gezamenlijk kansen en mogelijkheden met technieken die bijvoorbeeld al ontwikkeld zijn de medische markt of productieautomatisering. Het 1e cross-over event van Techno Centrum Glastuinbouw liet daarmee duidelijk een geslaagde kruisbestuiving zien tussen verschillende sectoren, welke uiteraard een vervolg zal krijgen.

Ook in 2014 organiseert Techno Centrum Glastuinbouw verschillende bijeenkomsten. Glastuinbouwondernemers, technische toeleveranciers en kennis/onderwijsinstellingen zullen hiervoor worden uitgenodigd.Aanpak Techno Centrum Glastuinbouw

TNO, TU Delft en Demokwekerij Westland zijn de stakeholders en om tot technische ontwikkelingen te komen, organiseren zij met Techno Centrum Glastuinbouw diverse bijeenkomsten voor glastuinbouwondernemers, technische toeleveranciers en kennis- en onderwijsinstellingen. Partijen/bedrijven uit de glastuinbouwsector, maar zeker ook uit andere sectoren (cross-over evenementen) nodigen zij daarvoor uit. Tijdens die bijeenkomsten discussiƫren de aanwezigen over de gedemonstreerde robotisering en mechatronica technieken en komen gezamenlijk tot vraagstukken en uitdagingen voor glastuinbouwondernemers. Deze vraagstukken en uitdagingen krijgen in het Techno Centrum Glastuinbouw een vervolg. De partijen onderzoeken verder, ontwikkelen een demonstrator en testen die uitgebreid in praktijkgerelateerde omstandigheden. Bij voldoende commitment volgt de daadwerkelijke uitrol naar de praktijk.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven