Project ‘Gezonde Voeding voor Kinderen’ wint InnovAward 2013

Het project 'Gezonde Voeding voor Kinderen', ingediend door Stichting Kids University for Cooking, heeft tijdens de uitreiking van de InnovAward op 21 november één van de 8 felbegeerde Awards gewonnen. De jury van de InnovAward, een initiatief van Development Company Greenport Venlo en de Provincie Limburg in samenwerking met het Greenport Venlo Innovatiecentrum, prees het initiatief om bewustwording van gezonde voeding bij kinderen te stimuleren.Tijdens de uitreiking in de Innovatoren werden er van de 10 beschikbare prijzen slechts 8 uitgereikt. Het project 'Gezonde Voeding voor Kinderen' was een van de 8 projecten die voldeden aan de strenge criteria en met een InnovAward naar huis gingen. Gezonde Voeding voor Kinderen refereert aan het feit dat er onder kinderen te weinig groente wordt geconsumeerd. Het project heeft als doel de groenteconsumptie en beleving bij kinderen te stimuleren. Met de resultaten uit onderzoeken naar de beleving en specifieke voorkeuren van kinderen op het gebied van groente, worden er nieuwe marktconcepten ontwikkeld waaronder Pizza4Kids en Salad4Kids.

Het project is een samenwerking van Stichting Kids University for Cooking, Wageningen UR Food & Biobased Research, Rijk Zwaan, Oerlemans Foods, Scelta Mushrooms, Bunzl Verpakkingen en Tuinderij Vers. Niet alleen het bedrijfsleven speelt een rol binnen het project, het unieke is juist de co-creatie tussen kennisinstellingen, consumenten en kinderpanels.

De jury was dan ook erg positief over het project en gaf het volgende commentaar: "Dit project valt op vanwege de grote mate van gedragsbeïnvloeding bij kinderen als het gaat om het positief promoten van gezonde voeding. Het doel is dat de eerste producten in dit kader, zoals pizza, salade en soep, ook daadwerkelijk in de markt worden geïntroduceerd en verkocht. Bovendien worden de producten in de regio geproduceerd en ook via een eerste klant in de regio aangeboden, zodat de regionale spin –off ook aanwezig is". Gezonde Voeding voor Kinderen wint met dit mooie commentaar een van de Awards.

De InnovAward is met haar budget de grootste innovatieprijs die in Nederland wordt uitgereikt. In totaal hebben bijna zestig ondernemingen en organisaties een innovatief projectvoorstel ingediend om in aanmerking te komen voor een InnovAward. De 8 door de jury gekozen winnaars ontvingen allen een Award en een financiële bijdrage van € 30.000 uit handen van Commissaris van de Koning, de heer Theo Bovens. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven