"Anders verkoop je toch gewoon de boot"

"Anders verkoop je toch gewoon de boot" Dit was een bekende reclameslogan uit de jaren '80 die men zich vandaag de dag nog kan herinneren. Waar de reclame over ging, is iets minder blijven hangen. Deze slogan was van de Nederlandse kredietverzekeraar NCM, tegenwoordig Atradius geheten. Tegenwoordig zijn er grofweg 3 kredietverzekeraars op de Nederlandse markt die ook wereldwijd actief zijn: Atradius, Coface en Euler Hermes. Even kort de essentie van kredietverzekering: kredietverzekering beschermt bedrijven die aan andere bedrijven goederen of diensten leveren op rekening (krediet) tegen non betaling. Non betaling is een rekbaar begrip, in dit geval heeft het betrekking op non betaling door insolventie of vermoedelijke insolventie. In gewoon Nederlands: door non betaling door faillissement of betalingsonvermogen/onwil.

Claims
U merkt al dat een belangrijk begrip uit de AGF praktijk er niet in voorkomt, namelijk: claims. Deze hebben betrekking op kwantiteit en/of kwaliteit van de geleverde tomaten, komkommers, prei, spruiten, appels, peren, bananen enz. Wanneer wij hieraan toevoegen dat de handel steeds sneller en internationaler is geworden kunt u zich misschien indenken dat het best lastig kan zijn om uw facturen betaald te krijgen. Zeker wanneer niet bij name genoemde voormalige Oostblok landen naast voetbal, het onterecht claimen op basis van vooral kwaliteit, tot een ware volkssport hebben verheven. Wanneer een kredietverzekeraar geconfronteerd wordt met het verweer "claim", wordt de zaak feitelijk weer naar u teruggeschoven. En dan horen wij al snel dat verhaal over die paraplu wanneer de zon schijntā€¦

Tussenpersoon / makelaar
Nu is het in de meeste Europese landen gebruikelijk dat een verzekerde beschikt over een tussenpersoon bij haar kredietverzekering. Deze tussenpersoon is bij de prijs inbegrepen; het maakt voor de premie (prijs) niet uit of u wel of niet gebruik maakt van een tussenpersoon. Gegeven bovenstaande problematiek is het raadzaam te zoeken naar een gespecialiseerde tussenpersoon, liefst met internationale ervaring met AGF. Deze tussenpersoon staat u bij met raad en daad en kan u veel ergernis besparen bij onterecht opgeworpen claims.

Limieten
Een ander belangrijk aspect/bron van ergernis zijn limieten die niet of te laag worden afgegeven op uw klanten. Ook hierbij speelt de snelheid en steeds verder gaande internationalisering een rol. Wanneer een verzekeraar niet over voldoende gegevens over uw klant beschikt zal zij waarschijnlijk niet de gevraagde limiet afgeven waardoor u niet verzekerd bent. Ook hier kan een gespecialiseerde tussenpersoon helpen. Door kennis en ervaring en altijd in overleg met de verzekerde informatie verzamelen over klanten waardoor deze in veel gevallen wel voorzien kunnen worden van de gewenste limiet.

Financiering
Last but not least kan een kredietverzekering u helpen bij het vinden van een (her-) financiering of scherpere tarieven of condities te onderhandelen voor een bedrijf. Gewoonweg omdat bij kredietverzekering de kans kleiner is dat een bedrijf onderuit gaat doordat haar klanten failliet gaan. Ook hier geldt: een gespecialiseerde tussenpersoon kan onafhankelijk adviseren, de voor en tegens inzichtelijk maken en zorgen voor een maatwerk oplossing.

Voor meer informatie:
Ralph Reinders
Dutch Credit Brokers
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer
The Netherlands
phone +31 297 753710
mobile +31 6 27189690
ralph@dutchcreditbrokers.com
www.dutchcreditbrokers.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven