Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Argentinië: Tomaten met veel smaak en langer houdbaar

Argentijnse onderzoekers zijn op het ogenblik bezig met de ontwikkeling van nieuwe tomaten met groot gewicht en stevigheid, een langere houdbaarheid en andere attributen. Door het analyseren van grote hoeveelheden gegevens met computersoftware, identificeren onderzoekers de genetische profielen van tomaten met bovengenoemde eigenschappen. Geselecteerde planten werden vervolgens gekruist met andere rassen.

Om deze vruchten te creƫren, maakten de onderzoekers een hybride uit een Argentijnse ras en een wilde soort uit Peru. De wilde tomaat zou de houdbaarheid moeten verlengen. Deze manier van kruisen zou een goed alternatief kunnen zijn voor genetische modificatie, aldus de wetenschappers.
Publicatiedatum: