stand van zaken SDE+ 14 november 2013

Voorschotten SDE+ 2014 bekend

Het ministerie van Economische Zaken heeft onlangs de correctiebedragen voor de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) 2014 bekendgemaakt.
Dit zijn de voorlopige bedragen. Ze gelden voor producenten die een SDE-subsidieverlening hebben gehad uit de rondes 2008-2013. Hier vindt u het overzicht.

Brief

Aan de hand van de correctiebedragen worden de voorschotten bepaald die in 2014 maandelijks uitbetaald worden aan gerealiseerde projecten. De komende weken worden ontvangers van SDE-subsidie per brief geïnformeerd over de hoogte van het maandelijkse voorschot in 2014.

Afhankelijk van prijsontwikkeling

De correctiebedragen zijn voorlopig. De definitieve prijs voor de productie van hernieuwbare elektriciteit, gas en warmte over 2014 wordt vastgesteld in het eerste kwartaal van 2014. De voorlopige correctiebedragen zijn gebaseerd op een inschatting van de ontwikkeling van de elektriciteits-, gas- en/of warmteprijzen. De bedragen worden bijgesteld aan de hand van de feitelijke ontwikkeling van de elektriciteits-, gas- en/of warmteprijzen. Hiermee wordt flexibel ingespeeld op marktontwikkelingen en wordt oversubsidiëring voorkomen.

Stand van zaken

Op 4 april 2013 is de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) geopend. In de onderstaande tabel staat de stand van zaken van donderdag 14 november 2013, 17.00 uur voor de categorieën hernieuwbare elektriciteit, hernieuwbare warmte én WKK en hernieuwbaar gas.

Voor de SDE+ 2013 is een budget van € 3 miljard beschikbaar om projecten te ondersteunen. De aanvragen worden nu inhoudelijk beoordeeld. Deze beoordeling kan ertoe leiden dat de budgetclaim wordt bijgesteld, onder andere als gevolg van afwijzingen. Van de aanvragen tot 14 november, 17.00 uur zijn 469 aanvragen voor SDE-subsidie gehonoreerd, waarmee bijna 2,5 miljard euro van het beschikbare budget voor 2013 aan projecten is toegekend.

Bekijk hier de tabel. Dit overzicht wordt iedere twee weken geactualiseerd totdat het volledige budget voor 2013 aan projecten is toegekend. Een gedetailleerd overzicht vindt u hier.


Bron: AgentschapNL

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven