Nieuw concept voor het telen met minder chemie in de tuinbouw: Groeibalans

In samenwerking met bio-technisch bedrijf Eco Protecta , introduceert tuinbouwleverancier HSI – Total Horti Solutions het concept Groeibalans. Het concept is opgebouwd uit de drie natuurlijke producten (Take-Off, Carbonite en eQuirein), die samen zorgen voor een stabiele groei, en een beter weerbaar gewas.

De vraag naar biologische middelen binnen de tuinbouw is de laatste jaren explosief gegroeid. Oorzaken daarvan zijn de groeiende resistentie gevoeligheid voor chemische middelen, steeds strengere regels opgelegd door supermarkten en wetgeving, en de noodzaak tot het verlagen van de MRL. "Wij zien duidelijk dat er meer en meer gebruik wordt gemaakt van biologische plantstimulerende middelen binnen de sector. Ook bij de meeste telers is de omschakeling in denkwijze inmiddels een feit", verteld Hilco de Goeij. "Een natuurlijke balans zit in de vingers van de teler. Groeibalans is ontwikkeld vanuit de praktijk; en is daardoor toonaangevend", aldus De Goeij. "Vanaf het begin van de teelt tot de laatste productie zullen de Groeibalans producten bijdragen aan een optimale productie, terwijl de kosten per m2 worden verlaagd."

De producten waaruit Groeibalans bestaat:
• Take-off bevordert de kieming van zaden en versnelt de vorming van wortelgroei bij jong plant materiaal. Het maakt het gewas sneller weerbaar tegen schadelijke invloeden.
• Carbonite verbetert de bodemstructuur en bevordert de ontwikkeling van het ondergrondse microbodemleven. Dat zorgt voor een betere ontwikkeling van het wortelgestel en grotere weerbaarheid tegen schadelijke insecten en plagen.
• eQuirein is een middel op basis van zeewier en plantenextracten in een hoge concentratie, en diverse sporenelementen. De stabiele samenstelling zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter worden opgenomen en doorgegeven aan de plant. Dat bevordert niet alleen het herstel na vruchtdracht of bloemengift, maar heeft tevens een positief

De kosten van Groeibalans zijn €0,095/m2. Dit is berekend voor een tomatengewas op basis van 48 weken teelt. "Groeibalans in combinatie met de juiste teelt- en voedingsschema's wordt uw verzekering voor 2014", besluit De Goeij.

Eco Protecta en HSI staan op de Tuinbouw Relatiedagen Venray op stand 238.

Voor meer informatie :
Hilco de Goeij
mobiel : 06 506 30334
Hortus Supplies International
Aalsmeerderweg 103-b
1432CJ Aalsmeer
www.hsibv.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven