EU erkent British Growers Association

De British Growers Organisation is door de EU formeel erkend als een "Association of Producer Organisations". Het is de eerste Britse organisatie die deze status krijgt toegewezen. Dit biedt nieuwe kansen voor BGA om de telersverenigingen in het Verenigd Koninkrijk te ontwikkelen en promoten. 

Door samenwerking in planning, productie en marketing versterken telersverenigingen de marktpositie van telers te midden van de steeds grotere concentratie van vraag. De British Growers Assocation is de grootste verschaffer van management- en ondersteuningsdiensten aan telersverenigingen in de Britse AGF-sector. De erkenning van de BGA levert verenigingen meer flexibiliteit in het aangaan van samenwerkingen en meer toegang tot EU-subsidies op het gebied van onderzoek, ontwikkeling, marketing en promotie. 

CEO James Hallett is blij: "Deze unieke status geeft de British Growers Association de verdiende erkenning als specialist in het ontwikkelen en beheren van telersverenigingen in het Verenigd Koninkrijk. De erkenning biedt mogelijkheden voor de groei van de sector van telersverenigingen door middel van toenemende samenwerking en toegang tot EU-subsidies. Op dit moment wordt slechts 25% van de AGF in het Verenigd Koninkrijk geteeld en verkocht door telersverenigingen. Dit percentage is lager dan in de meeste EU-lidstaten. Britse telers hebben minder beschikking over subsidies van de EU en inkomstenhulp, wat de sector een nadelige concurrentiepositie geeft. Erkenning van de BGA kan een belangrijke eerste stap zijn voor de groei van de telersverenigingensector in het Verenigd Koninkrijk, die de winstgevendheid van telers uiteindelijk zal verhogen. Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven