De wedstrijd
Volgens Stichting Variatie in de Keuken was deze nieuwe vorm van horecawedstrijd een groot succes. Spontaan, uitdagend, inspirerend en minder tijdrovend omdat de chefs het in hun eigen restaurants konden uitvoeren. Joris Heijnen, initiatiefnemer van Variatie in de Keuken: "Middels deze competitie hebben we chefs, vaak al op de goede weg, uitgedaagd en geïnspireerd door nieuwe groentesoorten voor te schotelen. De winnaar krijgt een groenteworkshop voor het hele team, die gegeven wordt door Chef Chris Naylor in sterrenrestaurant Vermeer in Amsterdam. Daarnaast zijn alle deelnemende restaurants herhaaldelijk gepromoot via onze social media kanalen."De winnaar
Restaurant Jaime van Heije is gesitueerd in Ouderkerk aan de Amstel. Ze richten zich al langer op koken met groente. De ontvangen box met nieuwe groentesoorten diende dan ook als motivatie om de uitdaging direct aan te nemen. "We hebben erg ons best gedaan om een zo origineel mogelijk gerecht te maken, met alleen groente. Het is een flan van tomaat, tomaten brains, pommes soufflé violette, gepofte quinoa, oertomaat, zuring, uienpoeder, tomatensneeuw, prei crème, rode ui, daikon cress, zuurdesem crouton en zuringolie. Uiteraard zijn we met ons hele keukenteam erg trots dat wij de meeste stemmen hebben ontvangen," aldus Jaimie van Heije. Voor meer informatie: www.jaimievanheije.nlDe 72 hour Chefs Challenge is ondersteund door Dutch Specials, de Bieper.nl en Koppert Cress.
Bron: Variatie in de Keuken