Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sopropo extract mogelijk hulpmiddel bij bestrijding hoofd-halskanker

Het extract van een Aziatische groente heeft mogelijk therapeutische eigenschappen voor de behandeling van hoofd-halskanker. De voorlopige resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd door Ratna Ray, PhD in de pathologie aan de Saint Louis University. Een extract van de sopropo, een groente die vooral in India en China veel wordt geconsumeerd, vermindert de groei van de kankercellen in het hoofd-halsgebied.

"We wilden zien wat het effect van behandeling met het extract was op verschillende soorten kanker, waarbij we verschillende modellen gebruikten," zegt Ray. In eerste instantie werd de werking van het extract getest op kankercellen in de borst en prostaat. "Tijdens het vooronderzoek bleek het extract de groei van de tumor bij muizen af te remmen." In latere labstudies kwam Ray tot de conclusie dat het extract verschillende zenuwbanen reguleerde die bijdragen aan het afremmen van de celgroei. Na een periode van vier weken bleken de groei en het volume van de tumor in de muizen te zijn verminderd. "Het is moeilijk om exacte invloed van de behandeling met het extract op de celgroei te meten, maar binnen een combinatie van behandelingen zou de werking van het extract kunnen bijdragen. 

Bron: medicalexpress.com
Publicatiedatum: