Groentebank op zoek naar telers met overtollige groenten

In Rotterdam deelt de Groentebank sinds augustus groente en brood uit aan zo'n 300-400 Rotterdammers. De stichting hierachter is op zoek naar telers met overtollige groenten.

In het voedselcentrum in Rotterdam krijgen minderbedeelde mensen dagelijks gratis brood en gratis verse groenten om hun maaltijden mee te bereiden. "Er is veel armoede in Rotterdam. Zo helpen we mensen die het financieel moeilijk hebben, gezonder te kunnen eten en dragen we ook bij aan vermindering van de voedselverspilling", vertelt Marian Floor van Isaak & de Schittering. Anders dan de reguliere voedselbank hanteert de groentebank geen inkomenscriterium. "De groentebank is er voor iedereen die hulp nodig heeft. Dat er weleens iemand tussendoor glipt, die misbruikt maakt van de diensten van de groentebank, nemen we voor lief."De stichting is nu op zoek naar telers en bedrijven die groenten, fruit of andere producten hebben, die zij wegdoen omdat deze producten niet meer kunnen worden verkocht aan de groothandel. "Flinke hoeveelheden groenten worden weggegooid of worden aan de dieren gegeven door telers omdat de groenten kleine schoonheidsfoutjes hebben zoals hier en daar een bruin vlekje of omdat de kleur niet perfect is of het formaat niet exact zoals we het gewend zijn geraakt", aldus Floor. "De groothandel wil deze producten niet afnemen. We zijn voortdurend op zoek naar bedrijven die producten aan ons willen doneren. We beschikken over een flinke transportbus en komen de producten zelf bij u ophalen."

Van telers in de omgeving ontvangt de stichting o.a. veel paprika's, tomaten, sla, andijvie, aubergines, radijs, pepers, paksoi, uien, bloemkool etc. Van een grote bakkerij krijgen ze elke dag ongeveer 400 broden om uit te delen. Daarnaast worden er regelmatig inzamelacties gehouden bij supermarkten. "Aan supermarktklanten vragen we of ze een extra artikel willen kopen voor de minderbedeelden van het voedselcentrum. We krijgen veel medewerking van supermarkten. Dat is mooi om te zien."

Deze video maakte RTV Rijnmond over de stichting.
Voor meer informatie:
Marian Floor
Voedsel- en fondsenwerving
Isaak & de Schittering
M: 06-37169471
www.stichtingisaakendeschittering.nl
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven