"Kassen in Almeria tegen opwarming van de aarde"

Pablo Campra, een wetenschapper uit Almeria en professor aan de Universiteit van Almeria (UAL), heeft zojuist een belangrijk onderzoek gepubliceerd in het prestigieuze Amerikaanse tijdschrift Environmental Science & Technology (ES & T), waarin hij bewijst dat de kassen van Almería in staat zijn om de lokale temperatuur af te koelen door zonlicht te reflecteren op hun plastic covers.

De simulatie werd uitgevoerd door een complex computermodel, dat aantoont dat de gemiddelde reductie van de maximumtemperatuur in de zomer meer dan 0,4 °C is en meer dan 1,3 °C op echt warme dagen.

De nieuwe studie bevestigt niet alleen dat deze curve nog steeds doorgaat, maar biedt ook een geofysische verklaring van het verschijnsel op basis van een klimaatmodel dat is ontwikkeld door het gebruik van krachtige supercomputers in het Department of Energy in de Verenigde Staten.

Deze supercomputers hebben de enorme rekenkracht, die nodig is om zeer complexe modellen als een globaal klimaatsysteem te bouwen. Het principe zou in grootstedelijke gebieden kunnen worden toegepast door het bleken van plafonds en trottoirs. 

Bron: fhalmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven