Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Kassen in Almeria tegen opwarming van de aarde"

Pablo Campra, een wetenschapper uit Almeria en professor aan de Universiteit van Almeria (UAL), heeft zojuist een belangrijk onderzoek gepubliceerd in het prestigieuze Amerikaanse tijdschrift Environmental Science & Technology (ES & T), waarin hij bewijst dat de kassen van Almería in staat zijn om de lokale temperatuur af te koelen door zonlicht te reflecteren op hun plastic covers.

De simulatie werd uitgevoerd door een complex computermodel, dat aantoont dat de gemiddelde reductie van de maximumtemperatuur in de zomer meer dan 0,4 °C is en meer dan 1,3 °C op echt warme dagen.

De nieuwe studie bevestigt niet alleen dat deze curve nog steeds doorgaat, maar biedt ook een geofysische verklaring van het verschijnsel op basis van een klimaatmodel dat is ontwikkeld door het gebruik van krachtige supercomputers in het Department of Energy in de Verenigde Staten.

Deze supercomputers hebben de enorme rekenkracht, die nodig is om zeer complexe modellen als een globaal klimaatsysteem te bouwen. Het principe zou in grootstedelijke gebieden kunnen worden toegepast door het bleken van plafonds en trottoirs. 

Bron: fhalmeria.com

Publicatiedatum: