Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Hevige concurrentie uit Oost-Europa voor champignons

Italiaanse champignonproducenten hebben veel concurrentie van Oost-Europese productie. Loredana Alberti, voorzitter van Funghi delle Terre di Romagna, liet ondanks weten dat de Italiaanse productie nog altijd toeneemt, maar de omzet niet.



In Italië verkoopt de coöperatie voornamelijk aan de groothandel (70% van de champignons). De rest gaat naar de conservenindustrie, retailers en het buitenland. Alberti: "We werden getroffen door veel paddestoelen uit Oost-Europa. Veel afnemers kiezen momenteel voor de buitenlandse producten als gevolg van lagere prijzen (€ 4/5 per kilo)." De voorzitter is niet te spreken over de smaak van Oost-Europese champignons: "Ze worden veel te vroeg geoogst, zitten vol met vliegen en komen uit regio's die zich niet altijd houden aan regels omtrent de voedselveiligheid."



"De prijzen weerspiegelen niet het verbouwen, het oogsten, het opslaan en het vervoer. De GlobalGAP certificering alleen al kost ons ongelofelijk veel tijd en energie."


Contact:
Funghi delle Terre di Romagna scarl
Via Bruscheto, 27
47853 Coriano (RN) - Italy
Tel.: (+39) 0541 657308
Email: funghiterreromagna@alice.it
Web: www.funghiterreromagna.it
Publicatiedatum: