Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Robotica toepasbaar voor glastuinbouw

Impressie 1 Techno Centrum GlastuinbouwOm innovatie in de greenport een impuls te geven, ontvangen zes Innovatie- en Demonstratie Centra (IDC's) in Westland, Lansingerland en Greenport Duin & Bollenstreek samen 1,9 miljoen euro aan Europese subsidie. 

Bij Demokwekerij Westland is het Techno Centrum Glastuinbouw gevestigd waarin het IDC Robotica op 2 oktober 2013 officieel is geopend. Demokwekerij Westland heeft de verplichting op zich genomen om samen met TU Delft, TNO en het bedrijfsleven een traject op te zetten van €800.000,- waarbij robotisering en mechatronica toepasbaar wordt gemaakt voor de glastuinbouw. 

Dit traject, wat drie jaar loopt, wordt ondersteund met een subsidie van €400.000,- vanuit het EFRO programma 'Kansen voor West'. 

Deze maand nog vindt het eerste cross-over event plaats in het Techno Centrum Glastuinbouw met partijen, die zich bezig houden met mechatronica en robotisering in diverse branches. Bedrijven uit onder andere de medische wereld, ruimtevaart technologie, offshore en landbouwsector zijn hiervoor uitgenodigd.

Publicatiedatum: