Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Strengere emissie-eisen WKK niet altijd goed bekend

Voor WKK's die geplaatst zijn vanaf 1 april 2010 gelden strengere emissie-eisen dan voor bestaande WKK's. Nieuwe installaties die groter zijn dan 1 MWe moeten voorzien zijn van een rookgasreiniger of De-NOx installatie om aan de maximale NOx uitstoot van 100 mg/Nm3 te voldoen. Daarnaast geldt een maximale methaan uitstoot van 1500 mg/Nm3. Bovendien moet de rookgasreiniger of De-NOx installatie permanent worden ingeschakeld en de draaiuren en het ureum verbruik moeten worden bijgehouden. Ook voor installaties die verplaatst worden gelden de strengere emissie-eisen.

Vanuit andere regelgeving zoals Groenlabel Kas en voor CO2 ETS bedrijven kan permanente inschakeling ook nu al verplicht zijn. Bestaande installaties moeten vanaf 1 januari 2017 (of in uitzonderingsgevallen met OCAP vanaf 1 januari 2019) voldoen aan de strengere emissie-eisen.

Voor meer informatie:
Erik Bax (e-mail)
Agro AdviesBuro
Tiendweg 18
2671 SB Naaldwijk
Tel: +31 (0) 174 - 637637
Fax: +31 (0) 174 - 640794
www.agroadviesburo.nl
Publicatiedatum: