Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico: Fotoreportage Expo AgroAlimentaria Guanajuato 2013

Afgelopen week vond de Agro ExpoAlimentaria Guanajuato plaats, een van de grootste evenementen voor de land- en tuinbouw in Mexico. Het evenement wordt jaarlijks gehouden in Irapuato, op iets meer dan een uur rijden van het agropark in Querétaro. De beurs trekt telers en tuinders aan vanuit alle staten in Mexico. Onze collega van HortiDaily.com bezocht de beurs om een fotoreportage te maken en bezocht daarnaast Mexicaanse telers en opkweekbedrijven.



De Mexicaanse tuinbouw is nog steeds volop in ontwikkeling. Telers zijn erg enthousiast en geïnteresseerd om met nieuwe technieken aan de slag te gaan en lijken op het eerste gezicht vooruitstrevend ingesteld. In de Mexicaanse kassen, zowel medium als high tech, wordt geteeld op hoog niveau. De kwaliteitseisen van afnemers in de Verenigde Staten, zijn veelbesproken. In de komende weken publiceren we diverse reportages vanuit Mexico.

Met een oppervlakte van 32 hectare herbergde de beurs naast zo'n 1,000 stands ook een groot aantal demovelden en kassen. Vanuit de wereldwijde tuinbouw waren alle grote én kleine zaadveredelaara aanwezig met meerdere proefkassen in de segmenten low, medium en high tech. Daarnaast waren er ook een groot aantal kassenbouwers aanwezig, die zelfs complete demokassen weg zetten.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.