Spanje: Hoge temperaturen zorgen voor lage paprikaprijzen

Hoge temperaturen in het Spaanse Almeria zorgen al enige tijd voor lage paprikaprijzen. De productie is nu zo hoog dat de voorraden de vraag overstijgen. Dit geldt voor uiteenlopende gewassen, maar met name voor de paprika. 

Nog maar een paar dagen geleden waren de prijzen nog enigszins winstgevend, maar op dit moment kost geen enkele soort meer dan tachtig cent. De groene Italiaanse paprika begon op veilingen met 50 cent en eindigde op ongeveer 30 cent. De rode Lamuyo wordt verkocht tussen de 65 en 40 cent. De gele California vangt niet meer dan 20 cent, de rode varieert tussen de 45 en 30 cent en de groene wordt verhandeld tussen de 70 en 50 cent per kilo.

Het enige product dat nog voor aanvaardbare prijzen over de toonbank gaat is de courgette, maar dit komt door de vermindering van het aanbod als gevolg van een virus. Over het geheel gesproken gaat de courgette tussen 1,20 en 90 cent per kilo van de hand. De gestreepte aubergineprijzen variĆ«ren van 70 tot 50. De Franse Komkommer wordt verkocht tussen de 40 en 20 cent en de korte zwarte komkommer, het meest waardevol, wordt verkocht tussen de 87 en 60 cent per kilo. 


Bron: agronoticias.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven