Pionier Reichenau groententeelt overleden

Heinrich Glönkler, de vroegere secretaris van groentecoöperatie Reichenau-Gemüse en voormalig gemeenteraadslid, is op de leeftijd van 90 jaar gestorven. Hij leverde van 1949 tot aan zijn pensionering in 1984 een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de groenteteelt op het Duitse eiland Reichenau. "De groenteteeltsector is hem oneindig dankbaar voor zijn werk", aldus Johannes Bliestle, de huidige secretaris van Reichenau-Gemüse. In zijn tijd waren er belangrijke grote projecten en uitdagingen, met voorop de coöperatieve beregeningsinstallatie, waarmee in 1950 begonnen werd en waar hij zich meer dan 20 jaar mee bezig hield. Maar ook de grote herverkaveling vanaf 1978 op het eiland, waar eveneens jaren overheen gingen.
 
Deze belangrijke mijlpalen in de geschiedenis van de groenteteelt benadrukt ook burgemeester Wolfgang Zoll: "Heinrich Glönkler kan als pionier voor de ontwikkeling gelden. Hij was hierbij erg moedig en heeft aangespoord tot noodzakelijke veranderingen. Hij was een centraal persoon voor de groenteteelt na de oorlog." En "We zijn hem ook dankbaar voor zijn tijd in de gemeenteraad." 
 
Tot op hoge leeftijd bleef Glönkler bezoekjes brengen aan de coöperatie en liet hij zich informeren over de actuele ontwikkelingen. "Ik heb nooit een mens ontmoet die meer voelde voor het eiland, de mensen en vooral de groenteteelt in Reichenau", aldus Johannes Bliestle.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven