gegevens klimaatcomputers uitwisselbaar

Klimlink weer in handen van Wim van Vliet, Klaver4ICT

Het afgelopen teeltseizoen is het klimaatgegevens analysepakket Klimlink weer in handen gekomen van de oorspronkelijke bedenker en ontwikkelaar Wim van Vliet. Hiermee heeft hij zijn geesteskindje weer terug nadat het 4 jaar lang in handen was van de marktleider op het gebied van klimaatcomputers Priva. Klimlink is nu ondergebracht in zijn bedrijf Klaver4ICT. Hiermee is een einde gekomen aan een periode van onzekerheid en kan de continuïteit van Klimlink weer gewaarborgd worden. Het afgelopen teeltseizoen heeft in het teken gestaan van de zorg voor de bestaande gebruikers van Klimlink, maar vanaf heden zijn de pijlen weer op de toekomst gericht en zijn nieuwe ontwikkelingen te verwachten


Wim van Vliet opnieuw aan het roer bij Klimlink

Bluf
Voor het ontstaan van Klimlink moeten we terug naar de winter van 1997 toen rond de dag van de laatste elfstedentocht de eerste gegevens werden uitgewisseld met Klimlink. Indertijd werden er slechts 5 gegevens via Groeinet uitgewisseld, maar voor Paprikateler Bas van Schie en zijn 5 collega excursiegroepsleden was dat geen probleem en zodoende maakten zij de doorbraak mee die lang voor onmogelijk werd gehouden. Alle klimaatcomputers merken werden links- of rechtsom opengebroken en met veel bluf en zelfs met de pers als breekijzer kwam Klimlink van de grond.Hierboven een foto van een prototype van de eerste printerkoppeling weergegeven. Deze historische interface is nu een museumstuk, maar toen een onmisbare en gewaardeerde schakel in de gegevensstroom uit de klimaatcomputer van onder andere Priva.

Vernieuwingen
Momenteel wordt er hard gewerkt aan de vernieuwingen voor de toekomst. Kaslink wordt een nieuwe module van Klimlink, waarmee kinderlijk eenvoudig gegevens live kunnen worden gedeeld. De kweker bepaalt met wie hij zijn gegevens deelt, terwijl de gebruiker van de gegevens geen zware software investeringen hoeft te doen. Gegevens rollen bijvoorbeeld zonder problemen in een Excel bestand, waarmee een teelt- of energieadviseur steeds actuele analyses kan maken.
 


Ook de smartphone ontbreekt niet bij deze vernieuwingen en binnenkort kunnen alle Klimlinkgegevens mobiel benaderd worden. De eerste bèta versie van Kaslink wordt half 2014 verwacht

Bedrijfsvergelijking
Maar ook voor het oorspronkelijke doel bedrijfsvergelijking blijft Klimlink het enige onafhankelijke platform dat zijn waarde inmiddels ruim bewezen heeft. Voor zowel bestaande als nieuwe Klimlink gebruikers bestaat er per kalenderjaar een servicejaarcontract, wat naast het recht op het gebruik van Klimlink ook een uur gratis installatie/service in zich heeft.

Voor meer informatie:
Wim van Vliet
Klaver4ICT
06-22322665
wim@klaver4ict.nl


 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven