volgend jaar meer mix met technische bedrijven en groene bedrijven

IHTF verder onder naam IFTF

Volgend jaar zal de IHTF Expo als naam verdwijnen en verdergaan onder de naam IFTF. Met andere woorden, er komt één beurs(naam) en de afkorting IFTF wordt naam. IFTF zal staan voor de overkoepelende sectorbrede vakbeurs van de internationale sierteelt en (technische) tuinbouwindustrie. Het beursoppervlak zal komend jaar groeien met 8.000 m2 en hierdoor zal het totale beursoppervlak 32.000 m2 gaan beslaan.

De IHTF / IFTF werd vorige week behouden. Bekijk de fotoreportage hier.

Ruim 100 tuinbouw(technische)toeleveringsbedrijven namen dit jaar deel in de eerste editie van deze nieuwe vakbeurs. Na enige opstartproblemen rondom het aantal bezoekers op de eerste dag in Hal E, werd het op de tweede en derde beursdag ook hier goed druk en was het eerste succes van de IHTF Expo een feit. Gelukkig stonden ook veel technische tuinbouwbedrijven in de groene hallen en hadden deze bedrijven nergens last van. Volgend jaar zullen overigens de technische bedrijven nog meer worden gemixt met de groene bedrijven, hetgeen reeds onderdeel was van de opzet voor deze eerste editie. Echter de eerste 3 hallen waren al vroeg vol dit jaar en dus moesten technische bedrijven hierom automatisch in de nieuwe E hal worden geplaatst.

De IFTF en IHTF Expo hebben dit jaar ruim aan hun verwachtingen voldaan en tevens diverse records verbroken. Zowel standhouders als bezoekers waren dik tevreden met vraag en aanbod van producten en diensten. Ruim 23.000 vakbezoekers passeerden dit jaar de deuren van Expo Haarlemmermeer. Ruim 5.000 meer en ook bijna het aantal van 25.000 waarop vooraf werd gehoopt. Het aantal standhouders steeg dit jaar met bijna 65%, van 186 in 2012 naar 302 nu. Het aantal landen dat de beurs bezocht steeg dit jaar naar 114, terwijl dit aantal vorig jaar nog 101 bedroeg. De IFTF oogstte dit jaar vooral veel succes met vooral een sterke stijging van het aantal internationale vakbezoekers en onderscheidt zich hierdoor steeds meer als beurs waar de internationale directe sierteelthandel samenkomt. Ook het kopersgehalte van het bezoek was dit jaar weer hoger dan in andere jaren en dit leverde extra veel complimenten op aan het adres van de organisatoren van de beurs. Met 150 kwekers uit binnen- en buitenland en ruim 60 veredelaars was de sierteelt uitstekend vertegenwoordigd.

IFTF zal volgend jaar plaatsvinden van 5 tot en met 7 november in Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Meer informatie kunt u vinden op www.iftf.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven