Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Einde in zicht voor aspergebedrijf José Janssen

De Kamer van Koophandel wil het tuinbouwbedrijf van de in opspraak geraakte aspergeteelster José Janssen uit het Brabantse Someren ontbinden. Dat heeft haar advocaat Theo Linssen zaterdag bevestigd, naar aanleiding van een mededeling hierover van de KvK in het NRC.

''Er vinden geen activiteiten meer plaats in het tuinbouwbedrijf. Daarom is de KvK voornemens de bv te ontbinden'', vertelt Linssen. Janssen kreeg in verschillende zaken in totaal ruim 1 miljoen euro aan boetes opgelegd omdat ze tussen 2006 en 2011 diverse arbeidswetten overtrad. Ze kreeg ook drie jaar cel voor uitbuiting van Poolse, Roemeense en Portugese arbeiders. Die moesten 7 dagen per week 10 tot 14 uur per dag werken voor een salaris onder het minimumloon.

Eerder dit jaar bepaalde de rechtbank in Den Bosch dat Janssen een deel van de boetes van de Arbeidsinspectie - ruim 3 ton - niet hoeft te betalen omdat ze niets meer heeft. Volgens Linssen gaat het niet goed met Janssen. ,,Ze is een paar maanden op vrije voeten en probeert een nieuw bestaan op te bouwen, maar dat is niet makkelijk. Ze heeft nu wel huisvesting gevonden'', aldus de advocaat.

ANP
Publicatiedatum: