beurs Mersin Agrodays maart 2014

Goede kansen voor ontwikkeling tuinbouw rond Mersin, Turkije

Als het op een na grootste land- en tuinbouwgebied in Turkije heeft Mersin veel potentieel voor verdere ontwikkelingen en investeringen. Het is dit potentieel dat de organisatoren van de Mersin Agrodays hopen duidelijk te maken aan een internationaal publiek.

"Mersin heeft enorm veel potentieel", zegt Eren Balamir, een van de organisatoren van de beurs. Het evenement loopt van 6 tot 9 maart 2014 en zal beschikken over meer dan 1800 vierkante meter tentoonstellingsruimte verspreid over drie zalen en een buitenruimte. "Mersin staat op de eerste plaats in de fruitteelt, op de derde in de groenteproductie, heeft 300 dagen zon en is de thuisbasis van de derde grootste vrijhandelszone in Turkije," zegt Balamir. Antalya wordt algemeen beschouwd als de grootste agrarische regio en de vakbeurs is er erg populair, maar Balamir gelooft dat de Agrodays zullen aantonen dat ook Mersin zeer de moeite waard is."Antalya is de belangrijkste trekpleister voor de internationale markt, maar er is meer ruimte en er zijn meer nieuwe kansen voor ontwikkeling in Mersin," licht Balamir toe. Er is ook meer ruimte voor exposanten op de Mersin Agrodays, omdat het steeds moeilijker is geworden voor bedrijven om stands te krijgen op de beurs in Antalya. Vorig jaar trokken de Mersin Agrodays 25.000 bezoekers en 210 bedrijven uit 10 verschillende landen.

"Onder de deelnemers van dit jaar zijn lokale producenten, particuliere bedrijven, vakbonden, onderzoekers en nog veel meer," zegt Balamir. Het evenement zal plaatsvinden in maart volgend jaar en inschrijving is geopend tot 14 februari 2014.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven