Menno Clean ook toegelaten in België

Desinfectie met schuim maakt de behandeling visueel controleerbaar

Schuim desinfecteert alles wat u vroeger niet raakte. Schuim maakt desinfectie visueel controleerbaar en verlengt de inwerktijd en effectiviteit. De resultaten van desinfectie met schuim zijn aanzienlijk beter: u desinfecteert met schuim alles wat u vroeger niet raakte en schuim verlengt de inwerktijd en effectiviteit van de behandeling. Menno ter forte en Menno clean zijn zeer geschikt als schuimdesinfectiemiddel omdat ze beide geen residu achterlaten.

De toepassing van een schuimend desinfectiemiddel verhoogt de effectiviteit. Schuim verlengt de inwerktijd van het desinfectiemiddel. Door het veel grotere hechtvermogen van schuim wordt het snelle afvloeien van verticale oppervlaktes, zoals kasgevels, voorkomen. Schuim heeft bovendien een kruipend vermogen waardoor moeilijk te bereiken oppervlaktes toch behandeld kunnen worden. Ook is het werken met schuim bovendien veiliger omdat er minder aerosolen worden gevormd.Effectiviteit beïnvloeden
Bij de vloeibare desinfectiemethoden is de effectiviteit vaak afhankelijk van het samenspel tussen inwerktijd en concentratie. Een teler kon tot op heden de concentratie nog wel beïnvloeden, de inwerktijd niet! Deze is afhankelijk van de toepassingstechniek en klimaatomstandigheden. Met de komst van schuim als desinfectiemethode kan nu ook de inwerktijd beïnvloed worden!

Skumix
Een Skumix is een installatie die onder hoge druk schuim produceert. Het zorgt ervoor dat er een dikke laag schuim uit de spuitkop komt, in plaats van een dunne vloeistof. Een voorwaarde bij de keuze van het desinfectiemiddel is, dat deze vanuit zichzelf schuimvormend is. Menno clean en Menno ter forte zijn hiervoor zeer geschikt. Gebruik Menno ter forte wanneer u groene algenaanslag wilt reinigen en desinfecteren. Gebruik Menno clean wanneer u bacteriën, schimmels en virussen wilt afdoden. De Skumix installatie kan worden geleverd als een mobiel of stationair systeem. Met behulp van doseerpompjes kan de gewenste hoeveelheid desinfectiemiddel worden toegevoegd aan de spuitoplossing.

Hygitrix
De Hygitrix computerinstallatie is een mogelijke uitbreiding op de Skumix. Hiermee kunt u het reinigings- en ontsmettingsproces meten, monitoren en documenteren. Tijdens de reiniging/desinfectie worden o.a. datum en tijd, spuitvolume per tijdseenheid, temperatuur van de spuitvloeistof en de concentratie van het desinfectiemiddel door de Hygitrix elektronisch vastgelegd. De gegevens kunnen als bewijsvoering van de toepassing dienen en zo zekerheid bieden bij een kwaliteitscontrole voor de certificeringssystemen.

"Zorg dat u dit seizoen niet overvallen wordt door ziekten en plagen. Schoon eindigen is schoon beginnen en met een juiste desinfectiemethode, gecombineerd met een breedwerkend toegelaten desinfectiemiddel als Menno ter forte of Menno Clean, bent u klaar voor het nieuwe teeltseizoen", tipt Thomas Kern, productmanager bij Royal Brinkman.

Menno Clean was al toegelaten in Nederland en heeft nu ook een toelating in België.

Bron: Voorop Magazine, Royal Brinkman.
Royal Brinkman
Woutersweg 10
2691 PR 'S-Gravenzande
t: +31 (174) 44 61 00
f: +31 (174) 44 61 50
info@brinkman.nl
www.brinkman.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven