Gezer Shallit doet zijn voordeel met verse wortelen

Voor Gezer Shallit, een van de grootste exporteurs van wortelen in Israël, levert het unieke klimaat van dit land een voordeel op ten opzichte van andere leveranciers. Terwijl de markten in Rusland en Europa te kampen hebben met koud weer en dus afhankelijk zijn van opslag, voorziet Gezer heel Europa van verse wortelen.


Rony Baruch (Agricultural Production en Marketing) en Mahmud Yonis (Packing House Manager)

"Wij exporteren alleen verse wortelen," legt Rony Baruch uit. "Het is bijna winter in Europa en de wortelen zijn er niet erg goed meer, dus maken we er gebruik van om onze verse producten daar af te zetten." De superieure kwaliteit zorgt daarbij voor een gunstige prijs. Dat extra inkomen compenseert iets van de hevige concurrentie waarmee Israëlische telers meestal geconfronteerd worden. "Het is heel intensief werk van maart tot juli," zegt Baruch. "Maar dat is de tijd dat we in het koude Europa de meeste afzet hebben." Gedurende deze maanden wordt er zo'n 35.000 ton wortelen geproduceerd – 60 procent daarvan wordt geëxporteerd. Het grootste deel vindt zijn weg naar Rusland, waar de consument een hogere prijs betaalt voor de grotere maten. Maar te veel vertrouwen op één markt is gevaarlijk, zegt Baruch, en dus verkent de onderneming voortdurend markten in Europa en Noord-Amerika.

"We proberen daarbij vaste betrekkingen aan te knopen," laat hij weten. "We willen vriendschappelijke betrekkingen met onze klanten, niet achter zeepbellen aanrennen."
Meer informatie:
Rony Baruch
Gezer Shalit
Tel: +972 54 797 6003
rony@shallit.co.il
www.shallit.co.il

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven