Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Comex aan de slag met digitalisering

Vernieuwde KVK: afgifte exportdocumenten niet meer via balie

Op 1 januari 2014 gaat de nieuwe Kamer van Koophandel van start. Er ontstaat een nieuwe organisatie die kleiner is van omvang. Vandaar dat per 1 november 2013 de afgifte van exportdocumenten via de balie is komen te vervallen. Via het digitale systeem DAE (Digitale Afgifte Exportdocumenten) kunnen de documenten zoals certificaten van oorsprong, EUR. 1 certificaten en legalisaties, worden aangeboden. De digitale oplossing zal leiden tot een efficiƫntieslag en besparing (kosten en tijd)



Digitale oplossing
Als logistieke dienstverlener, zijn wij (Comex) een samenwerking aangegaan met een aanbieder van het systeem DAE. Via de digitale oplossing geven we de exportdocumenten digitaal af bij de Kamer van Koophandel. Daarbij sturen we tevens alle bewijzen zoals leveranciersverklaringen en andere benodigde stukken. De ervaring is momenteel, dat we op elk moment exportdocumenten kunnen insturen en dat het document binnen afzienbare tijd op ons kantoor kan worden geprint. Vervoers- en personeelskosten van en naar de Kamer van Koophandel komen te vervallen.



Douanezaken
Als logistieke dienstverlener kunnen we natuurlijk ook uw douanezaken regelen. Indien wij ook het uitvoerdocument hebben opgesteld, bieden wij dit samen met het EUR. 1 certificaat aan ter visering bij de douane. De exportdocumenten zijn dan geheel afgewerkt, en de vervoerder kan direct zijn/haar bestemming naar de buitengrens EG volgen. Dus geen onnodige kosten ter visering aan een binnengrens bij de douane.

Voor meer informatie:
Jos Theenaart
Comex Hansweert
T: 0113-381351
E: info@comex-shipping.nl

 
Publicatiedatum: