kunststof behuizing geeft verhoogd brandrisico

Controle en onderhoud groeilichtinstallatie

Een goed gecontroleerde groeilicht installatie draagt bij aan kostenbeheersing en de veiligheid en betrouwbaarheid van uw installatie. Geen overbodige luxe dus, maar bittere noodzaak. Arend-Sosef kan uw groeilicht installatie controleren en verzekeringsinspecties uitvoeren. We analyseren de installatie op belangrijke punten, zoals de waarde en vorm van de spanning, stroom, capaciteit en cosinus phi. Uit deze analyses volgt een helder rapport met aanbevelingen.Op een aantal glastuinbouwbedrijven is nog steeds assimilatiebelichting met kunststof behuizing aanwezig. Dit geeft een verhoogd brandrisico. Verzekeringsbedrijven adviseren daarom om kunststof armaturen te vervangen door exemplaren van metaal. Als dit (nog) geen optie is, is controle van assimilatiebelichting noodzakelijk.

Aandacht voor onderhoud
Periodiek onderhoud aan uw assimilatiebelichting beperkt in alle gevallen het brandrisico en zorgt dat de lichtopbrengst op peil blijft. Welk onderhoud noodzakelijk is, blijkt nĂ¡ een controlemeting. Het is belangrijk dat deze meting volgens bepaalde richtlijnen wordt uitgevoerd. De basis voor de controlemeting kunt u nakijken in de brochure 'Controle en onderhoud van assimilatiebelichting'. Bij een controlemeting gaat men uit van grenswaarden. De grenswaarden voor kunststof armaturen staan op uw polis vermeld. Voor overige armaturen verwijzen wij u ook naar de brochure 'Controle en onderhoud van assimilatiebelichting'.

Reinigen van reflectoren
Voor een optimale lichtopbrengst is het sterk aan te raden om uw lampen en reflectoren eenmaal per jaar te (laten) reinigen. Dit kan handmatig of met behulp van de mobiele wascarrousel.
> Bekijk hier meer informatie en tips over het reinigen van lampen en reflectoren.

Voor meer informatie:
Arend Sosef
afdeling onderhoud (e-mail)
0174 630 214
Voor het aanvragen van een keuring of inspectie of meer informatie kunt u het aanvraagformulier invullen.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven