Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Siciliaanse bonen hebben grote concurrentie van Noord-Afrika

Aglieco is een bedrijf dat is gespecialiseerd in de teelt van groenten en citroenen, beheerd door Salvatore (zie foto's) samen met zijn kinderen Sebastiano, Angela en Lidia. Naast de 100 hectare aan citroenboomgaarden, teelt de familie Aglieco vooral aardappelen en prinsessenbonen. De productieperiode van bonen loopt van mei tot december dankzij het milde klimaat van Cassible: ideaal voor vroege soorten en herfstrassen. "We cultiveren 15 hectare aan groene bonen en produceren een totaal van ongeveer 150 ton per jaar, die we zowel handmatig als mechanisch oogsten." 



Aglieco teelt de Valentino, Sibarys en Maestrale. "Momenteel is de kwaliteit uitstekend, ook dankzij de hoge temperaturen, maar de markt is niet levendig. Bovendien zijn er veel producten van Egypte en Marokko, die de prijzen aanzienlijk doen dalen", legt Salvatore uit.

De groene bonen worden los en in bakken verkocht aan de lokale markten in Catania, Palermo en Siracusa en via het bedrijf Giorgini Vittorio in het noorden.

Contact:
Az. Agr. Aglieco Salvatore

C/da Spinagallo, 13
Strada provinciale Cassibile-Floridia
96100 Siracusa - Siciliƫ
Tel: (+39) 0931 718202
E-mail: angelaaglieco@virgilio.it
Publicatiedatum: