'Europese Unie is gebaat bij hoge landbouwproductie'

Iedere procentpunt stijging van de productiviteit van de landbouw in de Europese Unie voorziet in het jaarlijkse voedselgebruik van 10 miljoen mensen. Het zorgt voor extra welvaart in de Europese landbouwsector van circa 500 miljoen euro en levert boeren gemiddeld 500 euro per jaar aan extra inkomen op. Er wordt voor 1,2 miljoen hectare minder beslag gelegd op grond buiten de Europese Unie omdat er minder import nodig is. Het zorgt voor 220 miljoen ton besparing in de CO2-emissie en het draagt op een vergelijkbare wijze bij aan instandhouding van de biodiversiteit in de wereld als 600.000 hectare aan regenwouden. Dat stelt het Humboldt Forum for Food and Agriculture, een internationale denktank gevestigd in Berlijn.

De denktank stelt dat een omschakeling in de landbouw naar methoden die minder input aan energie, kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen vragen zou leiden tot gemiddeld 31% lagere opbrengsten.

Het rapport The social, economic and environmental value of agricultural productivity in the European Union is te vinden op de website van het Humboldt Forum for Food and Agriculture.


Bron: Humboldt Forum for Food and Agriculture

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven